EP te koop bij Space Fuzz Records (Diest)

Vanaf nu is onze debut EP ook te verkrijgen bij Space Fuzz Records in diest

Space Fuzz Records: Koning Albertstraat 72 a – Diest

 

Share this:
Share

Why Bother • Why Bother EP • Dark Entries

Waanzin is een onderwerp dat ons bijzonder interesseert. Niet dat we zonder meer het mantra ‘gek zijn is gezond’ zullen herhalen. Integendeel, we weten maar al te goed dat geestesstoornissen bijzonder pijnlijk kunnen zijn, en daarom is het goed om er aandacht aan te besteden en deze problemen – waar toch een aanzienlijk deel van onze maatschappij mee te maken heeft – bespreekbaar te maken.

Dat is wellicht ook wat Why Bother – een grunge/stoner/psychedelica-groep uit Limburg – gedacht moet hebben. Ze brachten onlangs hun eerste ep uit, netjes op een vinyl-uitgave van 250 stuks op het SubTerra-label van Frank Gorissen (Militia, MekanOrganik). Het speciale aan de plaat is dat het een samenwerking is met Jos Holtappels, een jongeman met schizofrenie, kunstenaar en ontwerper van de hoes van de 7’. Het merkwaardige verhaal over dit ontwerp – gemaakt op basis van een bierviltje en koffie – vindt u onderaan deze bespreking.

Maar ook de muziek in geïnspireerd door het verhaal van Holtappels. Het eerste nummer ‘Tales Of A Sick Man’ is immers gebaseerd op zijn verhaal, en vertelt over een man die lijdt aan schizofrenie, stemmen in zijn hoofd hoort, realiteit en fantasie ziet versmelten in een onbeschrijfelijke chaos… En zo is ook de muziek en de zang – heel wat stemmen verdringen zich om je heen – behoorlijk chaotisch, om je een idee te geven van het beklemmend en angsaanjagend gevoel.

Het tweede en laatste nummer – ‘Dolly Parton’s Love Song’ behandelt een paar ongezonde obsessies van de groepsleden waar ik liever niet te diep op inga. Doch het is sterk opgebouwd en toont het potentieel van een groep die het klassieke trio bas-gitaar-drum gebruikt om scherp uit de hoek te komen met sterke en gevarieerde muziek.

Jos Holtappels over de schitterende hoes ‘De Gedesintegreerde Smiley’: “Toen de jongens van Why Bother contact met me opnamen stak dit werk er met kop en schouders bovenuit… “Tales of a Sick Man”… Deze gedesintegreerde smiley illustreert het uit elkaar vallen van een droom. Het Acid mannetje, de smiley valt uit elkaar zoals een bruistablet. Het o zooo mooie nachtleven is plots zo mooi niet meer nadat het uit elkaar begon te vallen gedurende 1,5 decennia. Wat blijft zijn stukken overgebleven geheugen van vervlogen tijden. Oorspronkelijk is de tekening gemaakt met koffie op een bierviltje ‘s nachts op café (Witte Ballons, Maastricht), dan sterk uitvergroot weergegeven met Bister op doek. Ik wil het 2de sterkste symbool op Aarde weergeven hoe ik het ken van uit het hoogtepunt van de New Beat periode maar dan 1,5 decennia later met alle gevolgen van dien. ACID is een zuur.”

 

Dark Entries.

Bron: Why Bother • Why Bother EP • CD • Dark Entries

Share this:
Share

Eburonenrock 2016

Ook dit jaar spelen we weer op Eburonenrock in JH Cavier in Mopertingen, Be There!
Gratis inkom!

We zullen ook genoeg exemplaren van onze EP bij hebben, dus wie geïnteresseerd is…

EburonenRock_2016

Share this:
Share

Interview Radio GRK & Sessie Radio BeNeLux

Dinsdag 8 maart zijn we door Radio GRK uitgenodigd om onze EP te komen voorstellen. Live te beluisteren via deze link of op 107.4 FM.

Dinsdag 7 juni stellen we onze EP voor en spelen we een live sessie op radio BeNeLux. Live te beluisteren via deze link of op 106.4 FM.

Share this:
Share

EP te koop bij George & the bear en Gigaswing

Vanaf vandaag is onze EP ook beschikbaar bij George & The Bear in Genk en de Gigaswing in Hasselt.

George & The Bear: Vennestraat 353, 3600 Genk
Gigaswing: Kapelstraat 28, 3500 Hasselt

Share this:
Share

EP nu beschikbaar

Onze debuut EP is vanaf nu bij ons beschikbaar voor de schappelijke prijs van €7,5.

Voorlopig enkel direct verkrijgbaar.
Contacteer ons via contact@whybother.be , via onze facebookpagina , via de bandleden direct of kom gewoon naar 1 van onze volgende shows (meer info volgt)

eventuele verzending kan uiteraard ook.

Our debut EP is from now on available for the price of €7,5.

For now, only available directly through us.
Contact us at contact@whybother.be, via facebook , the bandmembers directly or just come to 1 of our upcoming shows.(more info follows)

Shipping can be arranged.

FullSizeRender[1]

Share this:
Share

Why Bother EP

Na lang werken en wachten kunnen we eindelijk onze 7″ bewonderen.
met dank aan Subterra Recordings , Joske Holtappels , Stad Bilzen, Jeugddienst Bilzen en Breed Media (Thanks guys) !
De platen zijn vanaf nu bij ons beschikbaar aan €7,5 (Download incl.)

Contacteer ons via contact@whybother.be of via Facebook

FullSizeRender

FullSizeRender[1]

FullSizeRender[2]

Share this:
Share

Jonckholt Rockt

We kunnen melden dat we op 20 september zullen spelen op Jonckholt Rockt.
De timetable is nog niet bekend, dus de tijden volgen nog.

Share this:
Share

New EP

We are currently working on our debut EP wich will come out this fall!
Stay tuned for more information.

Share this:
Share